Dirigent

Vanaf haar vijfde jaar, na het zien van de opera La Traviata, wilde Esther van Dijk maar één ding: operazangeres worden. Ze studeerde in Den Haag en Berlijn en gaat ook nu nog regelmatig naar Londen, waar zij wordt gecoacht door Felicity Palmer en Sandra Porter.

Zij zong en zingt in binnen- en buitenland vele verschillende operarollen, maar geeft ook liedrecitals en verleent haar medewerking als alt aan oratoriumuitvoeringen. In haar woonplaats Roderwolde heeft ze haar eigen zangpraktijk waar ze samen met haar leerlingen op zoek gaat naar hun eigen identieke stem. Als gastdocent is Van Dijk verbonden aan het Parcivalcollege in Groningen waarmee ze jaarlijks een groot klassiek werk uitvoert in de Oosterpoort.

Naast zingen dirigeert Esther ook verschillende koren. Zij volgde lessen koordirectie bij Meeuwis Rebel en volgt op dit moment orkestdirectieles bij Arnaud Oosterbaan. Daarnaast volgt zij bij The LEAD een nascholingstraject voor koor- en orkestdirectie.

Van Dijk is artistiek leider van opera-ensemble Frizzare uit Roderwolde en Homomannenkoor Zangzaad uit Groningen. In september 2017 is zij als eerste vrouwelijke dirigent in de 60-jarige geschiedenis van het koor begonnen bij Theaterkoor l.o.o.v. Animato uit Leeuwarden.