Repetitor

Sinds 2003 is Jan van Liere vaste pianist bij de repetities en uitvoeringen van Animato.

Al vanaf 7-jarige leeftijd speelt Van Liere piano, gevoed door nieuwsgierigheid naar muziek in het algemeen en pianomuziek in het bijzonder. Dat in combinatie met een kast vol muziek van zijn vader, zorgde ervoor, dat hij algauw bekend was met de grote werken. Dat legde tevens de basis voor zijn uitstekende prima vista-spel.

Na de middelbare school was het dus geen verwondering dat Van Liere in 1978 piano ging studeren aan het conservatorium in Leeuwarden (toen nog de Muziek Pedagogische Academie). Na zijn eindexamen in 1984 bekwaamde hij zich verder bij Herman Uhlhorn in Utrecht en bij Willem Brons in Amsterdam.

Van Liere speelde met het Frysk Jeugdorkest, werkte samen met onder andere Robert en Nicholas Childs (euphonium), Dirk Meijer (fagot), verleende zijn medewerking aan Rossini’s Messe Solenelle en speelde de Finse première van Tauno Marttinen’s 1e Pianoconcert in Hämeenlinna.
Daarnaast vormt hij samen met fluitiste Annemarie van der Reijden en cellist Derk Stegeman Trio Hexapode, is hij vaste begeleider bij Oratorium Vereniging Bolsward en correpetitor bij kunstencentrum Atrium in Sneek.

(bron: pianofriesland.nl)